Nyhed

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål henover sommeren, kan du kontakte en af vores vejledere:

Uge 28 (12.-16. juli)
Githa Larsen
gl@fgu4you.dk42 13 53 05

Uge 30 (26.-30. juli)
Ninette Gradholt Dieckmannngd@fgu4you.dk51 39 59 26

Nyt skoleår starter 3. august

Skoleåret 2020/2021 slutter fredag den 9. juli, men henover sommeren er vi her for at hjælpe med at besvare dine spørgsmål om det nye skoleår, hvad enten du er potentiel, ny eller nuværende elev. Det nye skoleår starter tirsdag den 3. august kl. 9 for både nye og nuværende elever. Årshjul for kommende skoleår finder du her

Potentiel elev?

Ved du ikke, hvad du skal efter sommerferien, og overvejer du, om en forberedende grunduddannelse (FGU) kunne være noget for dig, så kontakt en af vores vejledere og hør mere om, hvad vi kan tilbyde dig. Læs mere om FGU eller se en præsentationsvideo af vores tre skoler herunder.

FGU-skolen i Køge

FGU-skolen i Ringsted

FGU-skolen i Faxe

Ny elev?

Skolestart

Du har første skoledag den 3. august 2021. Du skal møde kl. 9.00 på den skole, du skal gå på. Du møder ind første dag til morgenmad og fælles opstart. Her vil du blive informeret om, hvad FGU-skolen kan tilbyde dig og få præsenteret programmet for de første dage. Inden første skoledag slutter, ved du, hvor du skal være de kommende dage og hvem, der vil være din primære lærer.

FGU-skolen i Køge
Klemmenstrupvej 25
4600 Køge

FGU-skolen i Ringsted
Ahorn Allé 48B
4100 Ringsted

FGU-skolen i Faxe
Præstøvej 11A+B
4640 Faxe

Røgfri skoletid

Fra 31. juli 2021 er røgfri skoletid for elever et lovkrav på alle ungdomsuddannelser med optag af elever under 18 år. Du må derfor ikke ryge i skoletiden hverken på eller udenfor skolen.

Skoleydelse

Som elev får du det, der hedder skoleydelse. Ydelsen varierer, alt efter hvor gammel du er, og om du bor hjemme eller for dig selv. Har du børn, kan du få et tillæg. Du optjener skoleydelse fra den 16. i en måned til den 15. i efterfølgende måned. Du får udbetalt skoleydelsen i slutningen af måneden. Det betyder, at når du starter som FGU-elev den 3. august, så får du udbetalt din første skoleydelse den 31. august. Her får du kun udbetalt den ydelse, du har optjent fra den 1. august til den 15. august. Din næste skoleydelse får du udbetalt den 30. september. Denne gang får du udbetalt den ydelse, du har optjent fra den 16. august til den 15. september. Se takster for skoleydelse her

Ungdomskort

Som FGU-elev kan du få et Ungdomskort, der giver dig billigere rejser med offentlig transport. Ungdomskortet skal du selv ansøge om: www.ungdomskort.dk. Du kan først ansøge, når vi har registreret dig som elev hos os.   

Studiekort

Som FGU-elev kan du få et studiekort, der giver dig masser af studierabatter. Klik på dette link og følg guiden til, hvordan du opretter dit digitale studiekort på din smartphone. Få et overblik over studierabatter: www.studiz.dk

Nuværende elev?

Du har sidste skoledag inden sommerferien fredag den 9. juli og første skoledag efter sommerferien tirsdag den 3. august kl. 9. Vi holder sommeråbent i uge 28 og 30 for de elever, der har tilmeldt sig Sammen om Sommeren. Rigtig god sommer! Vi glæder os til at se dig igen.