Kontakt FGU-skolen i Ringsted

FGU-skolen i Ringsted

På Ahorn Allé 48B i Ringsted ligger den ene af FGU Midt- og Østsjællands tre skoler. Her udbyder vi skoleåret 2022/2023 seks almene fag på den almene grunduddannelse (AGU) og fem værkstedsfag på produktionsgrunduddannelsen (PGU). De seks almene fag udbudt på FGU-skolen i Ringsted er: Dansk, Matematik, PASE, Engelsk, Naturfag og Kultur, Trivsel & Bevægelse. Læs mere om de almene fag, vi udbyder her. På FGU-skolen i Ringsted kan du også tage en erhvervsgrunddannelse (EGU), ligesom vi også udbyder særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse (STU).

Værkstedslinjer i Ringsted

SKØN

Drømmer du om at arbejde med kundeservice på en klinik? Interesserer du dig for skønhed, service og forretning?
På SKØN har vi fokus på, hvordan man giver kunden en god oplevelse. I et realistisk klinikmiljø udfører vi forskellige frisør- og kosmetologbehandlinger og lærer om teorien bag. Vi øver os på hinanden, på øvelseshoveder og på kunder. Vi lærer at håndtere skønhedsbranchens værktøj og værnemidler, når vi arbejder med hårvask og hovedbundsmassage, styling, tilretning af bryn og vipper, opsætninger, kunstige negle mm. På SKØN lærer du bl.a. om kommunikation – personlig fremtoning – salg – kundeservice – arbejdsmiljø – anatomi – hygiejne – skønhedspleje og produktkendskab.

Uddannelser som SKØN kan pege hen imod:
Kundeservicemedarbejder – Salgsassistent – Frisør – Kosmetolog – Butiksassistent – Receptionist – Negletekniker – Account Manager – Stylist.

Læs fagbilag for Handel & Kundeservice

Få indblik i hverdagen på SKØN på vores Instagram

Mad & Ernæring

Kan du godt lide at forkæle andre med god mad? Er du god til at have mange bolde i luften? Kan du lide at eksperimentere med forskellige smage og råvarer?
Så er Mad & Ernæring måske lige noget for dig. Her får du et indblik i, hvordan en hverdag i køkken-, kantine- og restaurationsbranchen kan se ud. Vi producerer sund, spændende og næringsrig kost hver dag fra vores køkken. Vi sammensætter måltiderne efter årstiderne og bruger bl.a. de råvarer, vi har til rådighed omkring os. Hver dag skal der produceres morgenmad og frokost til alle elever og medarbejdere på institutionens tre skoler, så det kræver et højt tempo og godt teamwork i køkkenet. Du kommer til at få en spændende og produktiv hverdag, hvor du får rig mulighed for at kombinere teori og praksis.

Mad & Ernæring i Ringsted leverer mad ud af huset samt til Campus’ kantine i hverdagen.

Uddannelser som Mad & Ernæring kan pege hen imod:
Gastronom – kok – ernæringsassistent – slagter – tjener – cater – serviceassistent – bager og konditor

Læs fagbilag for Mad & Ernæring

Få indblik i hverdagen på Mad & Ernæring på vores Instagram

Fiskeri

På værkstedslinjen i Ringsted har vi fokus på fiskeri. Vi opdrætter tre forskellige fiskearter; havørred, gedde og karpe, og du kommer til at arbejde med hele processen fra indfangning af moderfisk, strygning og befrugtning, klækning og opfodring af yngel og udsætning. Du får kendskab til de biologiske kredsløb og lærer om, hvorfor det kan være nødvendigt at give naturen en hjælpende hånd for at opretholde en sund fiskebestand eller skabe naturlig balance i vandhuller, -løb og søer. Du får erfaring med at arbejde med vandløbs- og sørestaurering bl.a. for Gisselfeld Gods, som vi løser mange opgaver for.

Læs fagbilag for Jordbrug, Skovbrug & Fiskeri

Få indblik i hverdagen på Fiskeri på vores Instagram

Byg, Bolig & Anlæg

Kan du godt lide at skabe ting med dine hænder? Elsker du duften af træ?
Så er Byg, Bolig & Anlæg måske lige noget for dig. Du kommer til at have din daglige gang i værkstedet, hvor du får den teoretiske baggrund, som du skal bruge i produktionen og fremstillingen af forskellige produkter. Du kommer til at få erfaring med kundekontakt, da vi udfører bestillingsopgaver for andre. Vi laver bl.a. bord/bænkesæt til institutioner, vinreoler af gamle paller, skilte til festivaler – det er kun fantasien, der sætter grænser. Du kommer til at lære om kvalitetskrav og -standarder, opmåling og udregning – byggematerialers egenskaber og anvendelse – tegningsforståelse og sikkerhedsforanstaltninger. Hvis du drømmer om et arbejdsliv inden for byggefagene, så er Byg, Bolig og Anlæg et godt sted at starte.

Uddannelser som Byg, Bolig & Anlæg kan pege imod:
Tømrer – bygningssnedker – møbelsnedker – maskinsnedker – bygningsmaler – ejendomstekniker – pedel

Læs fagbilag for Byg, Bolig & Anlæg

Få indblik i hverdagen på Byg, Bolig & Anlæg på vores Instagram

Omsorg & Sundhed

Kan du lide at hjælpe andre? Drømmer du om at gøre en forskel? Kan du godt lide at arbejde med mennesker?
Så er Omsorg & Sundhed måske lige noget for dig. Her får du lov til at prøve kræfter med det pædagogiske og sundhedsfaglige område. I undervisningen arbejder vi med den professionelle omsorgsrolle på børne- ældre- og handicapområdet. Du får konkret viden om bl.a. pædagogik, børns udvikling, voksne med specielle behov, anatomi, fysiologi, sygdomslære, hygiejne og sundhedsfremme. Vi arbejder med omsorgs- og sundhedsaktiviteter i tæt kontakt med lokalområdet og tager på studieture til bl.a. plejehjem og daginstitutioner.

Uddannelser som Omsorg & Sundhed kan pege hen imod:
Social- og sundhedshjælper – social- og sundhedsassistent – pædagog – den pædagogiske assistentuddannelse  – sundhedsplejerske

Læs fagbilag for Omsorg & Sundhed

Få indblik i hverdagen på Omsorg & Sundhed på vores Instagram