Kontakt FGU-skolen i Køge

Klemmenstrupvej 25
4600 Køge

kontakt@fgu4you.dksikkerpost@fgu4you.dk56 63 37 00

Telefontid alle hverdage
kl. 8.00-12.00 og kl. 13.00-15.00

Rundvisning tirsdage kl. 09.00-10.00 og torsdage kl. 12.30-13.30 efter aftale. Tilmelding nødvendig per ovenstående kontakt-mail.

FGU-skolen i Køge

På Klemmenstrupgård i Køge ligger den ene af FGU Midt- og Østsjællands tre skoler. Her udbyder vi skoleåret 2022/2023 otte almene fag på den almene grunduddannelse (AGU) og syv værkstedsfag på produktionsgrunduddannelsen (PGU). De otte almene fag udbudt på FGU-skolen i Køge er: Dansk, Dansk som andetsprog (DSA), Matematik, PASE, Engelsk, Samfundsfag, Naturfag, Kultur, Trivsel & Bevægelse. Læs mere om de almene fag, vi udbyder her. På FGU-skolen i Køge kan du også tage en erhvervsgrunddannelse (EGU), ligesom vi også udbyder særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse (STU).

Værkstedslinjer i Køge

Omsorg & Sundhed

På værkstedslinjen Omsorg & Sundhed bliver du undervist i fag, der relaterer sig til det pædagogiske og social- og sundhedsfaglige område. Undervisningen beskæftiger sig med børn, ældre og handikappede og er målrettet udslusning til SOSU-uddannelserne samt de pædagogiske uddannelser. Du får konkret viden om bl.a. pædagogik, børns udvikling, voksne med specielle behov, anatomi, fysiologi, sygdomslære, hygiejne og sundhedsfremme. Som led i undervisningen tager vi på studieture til f.eks. plejehjem, daginstitutioner, sygehuse mm.

Læs fagbilag for Omsorg & Sundhed

 

Mad & Ernæring

På værkstedslinjen Mad & Ernæring får du indblik i, hvordan en hverdag i køkken-, kantine- og restaurationsbranchen kan se ud. Gennem den daglige produktion får du færdigheder i at sammensætte en sund og næringsrig kost og lave mad fra bunden af friske råvarer. Du lærer også at begå dig i et køkken, hvor teamwork er altafgørende. Du opnår en bred viden, så du kan videreuddanne dig f.eks. på ZBC eller Hotel- og Restaurantskolen. Dagligt producerer og serverer vi morgenmad og frokost til alle elever og medarbejdere på institutionens tre skoler. I Køge leverer vi også mad ud ad huset.

Læs fagbilag for Mad & Ernæring

Byg, Bolig & Anlæg

Eleverne bliver undervist i fag, der relaterer sig til bygge-, anlægs- og ejendomsservicefagene. Undervisningen er kendetegnet ved arbejde i autentiske rammer med reel produktion, fremstilling, service- og anlægsopgaver samt kundekontakt. Eleverne opnår kompetence i produktion, afsætning af varer samt service- og tjenesteydelser.

Læs fagbilag for Byg, Bolig & Anlæg

 

UpDezine

Kan du lide at arbejde kreativt? Interesserer du dig for miljøet, og ser du muligheder i genbrug? På UpDezine arbejder vi med kreative processer med fokus på bæredygtighed og genanvendte materialer. Vi producerer brugskunst og unikaprodukter af materialer som f.eks. gummi fra brugte cykelslanger, kasserede jeans og skindrester. Vi lærer om farver, former og materialer og om brugen af kreative teknikker og værktøj. I skolens butik, på markeder og til Torvedag på Køge Torv sælger vi egne og øvrige værksteders produkter. Vi lader fantasien få frit løb hele vejen fra idé og udvikling til produktion, varepræsentation og salg. På UpDezine lærer du bl.a. om idèudvikling – materialekendskab – dekoration – bæredygtighed – genbrug – kommunikation – salg og kundebetjening.

Uddannelser som UpDizine kan pege hen imod:

Dekoratør – Kunsthåndværker – Blomsterbinder – Butiksassistent – Salgsassistent – Designer – Boligstylist – Serviceassistent – Indretningsarkitekt

Læs fagbilag for Miljø & Genbrug

Gartneriet

På værkstedslinjen i Køge har vi fokus på planteproduktion. Du får dine daglige gang i vores 1200m2 store væksthus/drivhus, hvor du er med i produktionen fra frø til færdig salgsvare samt levering til lokale butikker og havecentre. Vi kobler teori til det praktiske arbejde, og du stifter bekendtskab med årstidens planter, sommerblomster, julestjerner, løgplanter, stueplanter og flerårige planter. Du lærer også forskellige former for sæsonbestemt binderi som f.eks. sammenplantninger, juledekorationer, adventskranse, gravpynt mv. Som led i undervisningen besøger vi virksomheder, fagskoler og fagmesser inden for jordbrug, skovbrug og fiskeri.

Læs fagbilag for Jordbrug, Skovbrug & Fiskeri

MedieGrafisk

Kunne du tænke dig at lære mere om kommunikation og de medier, som omgiver dig i din dagligdag?
På værkstedslinjen MedieGrafisk får du bl.a. indsigt i kommunikationsmodeller, design og designprocesser. Via oplæring, gruppearbejde og sidemandsoplæring lærer du at løse opgaver inden for billedbehandling, foto, grafik, tryk, storformatsprint, podcasts, SoMe og lejlighedsvis video/videoredigering. Vi laver opgaver i huset og på bestilling ud af huset som f.eks. visitkort, klistermærker, badges, roll-ups, plakater, brochurer og meget mere. Du kommer til at arbejde i grafiske programmer som f.eks. Photoshop, Indesign, Illustrator, Premiere Pro, Audition og MS Office.

Læs fagbilag for Kommunikation & Medier

Smeden

På smeden arbejder vi med industriel produktion, fremstilling og design med særligt fokus på smedefaget. Du lærer at klippe, skære, svejse og slibe i metal og producere produkter på bestilling og som led i vores faste produktion, som bliver solgt i skolens butik og til torvedage på Køge Torv. Du lærer at begå dig og indgå i et arbejdsfællesskab på værkstedet eller i skurvognen, hvor man løfter i flok og hjælper hinanden. Du lærer også at håndtere maskiner, og du får et kompetencegivende kursusbevis i arbejdsmiljø og -sikkerhed ved svejsning og termisk skæring (paragraf 17 kursus).

Læs fagbilag for Industri, Plast & Metal