Kontakt FGU-skolen i Køge

Klemmenstrupvej 25
4600 Køge

kontakt@fgu4you.dksikkerpost@fgu4you.dk56 63 37 00

Telefontid alle hverdage
kl. 8.00-12.00 og kl. 13.00-15.00

Rundvisning hver onsdag kl. 10.30-11.30 efter aftale. Tilmelding nødvendig per ovenstående kontakt-mail.

FGU-skolen i Køge

På Klemmenstrupgård i Køge ligger den ene af FGU Midt- og Østsjællands tre skoler, og det er også her, administrationen har hjemme. På FGU-skolen i Køge udbyder vi per januar 2020 otte almene fag og syv værkstedslinjer, der knytter sig til syv forskellige erhvervsfaglige temaer.

De otte almene fag udbudt på FGU-skolen i Køge er: Dansk, Dansk som andetsprog (DSA), Matematik, PASE, Identitet & Medborgerskab, Engelsk, Samfundsfag og Naturfag. Læs mere om de almene fag, vi udbyder her.

På FGU-skolen i Køge udbyder vi også særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse (STU)

Værkstedslinjer i Køge

Omsorg & Sundhed

På værkstedslinjen Omsorg & Sundhed bliver du undervist i fag, der relaterer sig til det pædagogiske og social- og sundhedsfaglige område. Undervisningen beskæftiger sig med børn, ældre og handikappede og er målrettet udslusning til SOSU-uddannelserne samt de pædagogiske uddannelser. Du får konkret viden om bl.a. pædagogik, børns udvikling, voksne med specielle behov, anatomi, fysiologi, sygdomslære, hygiejne og sundhedsfremme. Som led i undervisningen tager vi på studieture til f.eks. plejehjem, daginstitutioner, sygehuse mm.

Læs fagbilag for Omsorg & Sundhed

 

Mad & Ernæring

På værkstedslinjen Mad & Ernæring får du indblik i, hvordan en hverdag i køkken-, kantine- og restaurationsbranchen kan se ud. Gennem den daglige produktion får du færdigheder i at sammensætte en sund og næringsrig kost og lave mad fra bunden af friske råvarer. Du lærer også at begå dig i et køkken, hvor teamwork er altafgørende. Du opnår en bred viden, så du kan videreuddanne dig f.eks. på ZBC eller Hotel- og Restaurantskolen. Dagligt producerer og serverer vi morgenmad og frokost til alle elever og medarbejdere på institutionens tre skoler. I Køge leverer vi også mad ud ad huset.

Læs fagbilag for Mad & Ernæring

Byg, Bolig & Anlæg

Eleverne bliver undervist i fag, der relaterer sig til bygge-, anlægs- og ejendomsservicefagene. Undervisningen er kendetegnet ved arbejde i autentiske rammer med reel produktion, fremstilling, service- og anlægsopgaver samt kundekontakt. Eleverne opnår kompetence i produktion, afsætning af varer samt service- og tjenesteydelser.

Læs fagbilag for Byg, Bolig & Anlæg

 

Handel & Kundeservice

Har du interesse for det kreative, er du serviceminded og har du flair for handel? På værkstedslinjen Handel & Kundeservice får fantasien frit løb. Du arbejder med mange forskellige materialer – både nyt og genbrug. Produkter skabt af DIG sælger vi i skolens butik på FGU-skolen i Køge og til Torvedag på Køge Torv. Arbejdet i værkstedet giver dig erfaring med bl.a. idèudvikling, varekendskab, dekoration, kundebetjening, salg, service, regnskab og meget mere. Du får udforsket din kreative side og opnår kompetencer, du kan bruge i mange forskellige sammenhænge i dit videre uddannelses- og arbejdsliv.

Læs fagbilag for Handel & Kundeservice

Jordbrug, Skovbrug & Fiskeri

På værkstedslinjen i Køge har vi fokus på planteproduktion. Du får dine daglige gang i vores 1200m2 store væksthus/drivhus, hvor du er med i produktionen fra frø til færdig salgsvare samt levering til lokale butikker og havecentre. Vi kobler teori til det praktiske arbejde, og du stifter bekendtskab med årstidens planter, sommerblomster, julestjerner, løgplanter, stueplanter og flerårige planter. Du lærer også forskellige former for sæsonbestemt binderi som f.eks. sammenplantninger, juledekorationer, adventskranse, gravpynt mv. Som led i undervisningen besøger vi virksomheder, fagskoler og fagmesser inden for jordbrug, skovbrug og fiskeri.

Læs fagbilag for Jordbrug, Skovbrug & Fiskeri

Kommunikation & Medier

Kunne du tænke dig at lære mere om kommunikation og de medier, som omgiver dig i din dagligdag?
På værkstedslinjen Kommunikation & Medier får du bl.a. indsigt i kommunikationsmodeller, design og designprocesser. Via oplæring, gruppearbejde og sidemandsoplæring lærer du at løse opgaver inden for billedbehandling, foto, grafik, tryk, storformatsprint, podcasts, SoMe og lejlighedsvis video/videoredigering. Vi laver opgaver i huset og på bestilling ud af huset som f.eks. visitkort, klistermærker, badges, roll-ups, plakater, brochurer og meget mere. Du kommer til at arbejde i grafiske programmer som f.eks. Photoshop, Indesign, Illustrator, Premiere Pro, Audition og MS Office.

Læs fagbilag for Kommunikation & Medier

Industri, Plast & Metal

På værkstedslinjen Industri, Plast & Metal arbejder vi med industriel produktion, fremstilling og design med særligt fokus på smedefaget. Du lærer at klippe, skære, svejse og slibe i metal og producere produkter på bestilling og som led i vores faste produktion, som bliver solgt i skolens butik og til torvedage på Køge Torv. Du lærer at begå dig og indgå i et arbejdsfællesskab på værkstedet eller i skurvognen, hvor man løfter i flok og hjælper hinanden. Du lærer også at håndtere maskiner, og du får et kompetencegivende kursusbevis i arbejdsmiljø og -sikkerhed ved svejsning og termisk skæring (paragraf 17 kursus).

Læs fagbilag for Industri, Plast & Metal

 

Cykelværksted

Har du lyst til at prøve kræfter med at reparere cykler? På cykelværkstedet lærer du at foretage et servicetjek. Du får bl.a. praktisk erfaring med at reparere og udskifte defekte komponenter og får lov til at prøve kræfter med at behandle og smøre kabler, kæder, lejre og andre bevægelige dele. Du opnår kompetencer i at have kundekontakt, tage imod ordrer, bestille reservedele, gøre status over lageret og levere et godt stykke arbejde til rette tid. På cykelværkstedet har vi et godt kammeratskab. Vi hjælper hinanden og har det sjovt sammen, mens vi lærer en masse. Du får mulighed for at komme i praktik og afklare, om du skal søge ind på en efterfølgende uddannelse.

Læs fagbilaget for Service & Transport