Kontakt FGU-skolen i Køge

Klemmenstrupvej 25
4600 Køge

kontakt@fgu4you.dksikkerpost@fgu4you.dk56 63 37 00

Telefontid alle hverdage
kl. 8.00-12.00 og kl. 13.00-15.00

Rundvisning tirsdage kl. 09.00-10.00 og torsdage kl. 12.30-13.30 efter aftale. Tilmelding nødvendig per ovenstående kontakt-mail.

FGU-skolen i Køge

På Klemmenstrupgård i Køge ligger den ene af FGU Midt- og Østsjællands tre skoler. Her udbyder vi skoleåret 2022/2023 otte almene fag på den almene grunduddannelse (AGU) og syv værkstedsfag på produktionsgrunduddannelsen (PGU). De otte almene fag udbudt på FGU-skolen i Køge er: Dansk, Dansk som andetsprog (DSA), Matematik, PASE, Engelsk, Samfundsfag, Naturfag, Kultur, Trivsel & Bevægelse. Læs mere om de almene fag, vi udbyder her. På FGU-skolen i Køge kan du også tage en erhvervsgrunddannelse (EGU), ligesom vi også udbyder særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse (STU).

Værkstedslinjer i Køge

Omsorg & Sundhed

Kan du lide at hjælpe andre? Drømmer du om at gøre en forskel? Kan du godt lide at arbejde med mennesker?
Så er Omsorg & Sundhed måske lige noget for dig. Her får du lov til at prøve kræfter med det pædagogiske og sundhedsfaglige område. I undervisningen arbejder vi med den professionelle omsorgsrolle på børne- ældre- og handicapområdet. Du får konkret viden om bl.a. pædagogik, børns udvikling, voksne med specielle behov, anatomi, fysiologi, sygdomslære, hygiejne og sundhedsfremme. Vi arbejder med omsorgs- og sundhedsaktiviteter i tæt kontakt med lokalområdet og tager på studieture til bl.a. plejehjem og daginstitutioner. Vi har månedligt besøg af en gruppe børnehavebørn, som vi laver årstidsbestemte aktiviteter for.

Uddannelser som Omsorg & Sundhed kan pege hen imod:
Social- og sundhedshjælper – social- og sundhedsassistent – pædagog – den pædagogiske assistentuddannelse – sundhedsplejerske

Læs fagbilag for Omsorg & Sundhed

Få indblik i hverdagen på Omsorg & Sundhed på vores Instagram

Mad & Ernæring

Kan du godt lide at forkæle andre med god mad? Er du god til at have mange bolde i luften? Kan du lide at eksperimentere med forskellige smage og råvarer?
Så er Mad & Ernæring måske lige noget for dig. Her får du et indblik i, hvordan en hverdag i køkken-, kantine- og restaurationsbranchen kan se ud. Vi producerer sund, spændende og næringsrig kost hver dag fra vores køkken. Vi sammensætter måltiderne efter årstiderne og bruger bl.a. de råvarer, vi har til rådighed omkring os. Hver dag skal der produceres morgenmad og frokost til alle elever og medarbejdere på institutionens tre skoler, så det kræver et højt tempo og godt teamwork i køkkenet. Du kommer til at få en spændende og produktiv hverdag, hvor du får rig mulighed for at kombinere teori og praksis.

På skolen i Køge står Mad & Ernæring også for at lave mad til arrangementer ud af huset.

Uddannelser som Mad & Ernæring kan pege hen imod:
Gastronom – kok – ernæringsassistent – slagter – tjener – cater – serviceassistent – bager og konditor

Læs fagbilag for Mad & Ernæring

Få indblik i hverdagen på Mad & Ernæring på vores Instagram

Byg, Bolig & Anlæg

Kan du godt lide at skabe ting med dine hænder? Elsker du duften af træ?
Så er Byg, Bolig & Anlæg måske lige noget for dig. Du kommer til at have din daglige gang i værkstedet, hvor du får den teoretiske baggrund, som du skal bruge i produktionen og fremstillingen af forskellige produkter. Du kommer til at få erfaring med kundekontakt, da vi udfører bestillingsopgaver for andre. Vi laver bl.a. bord/bænkesæt til institutioner, vinreoler af gamle paller, skilte til festivaler – det er kun fantasien, der sætter grænser. Du kommer til at lære om kvalitetskrav og -standarder, opmåling og udregning – byggematerialers egenskaber og anvendelse – tegningsforståelse og sikkerhedsforanstaltninger. Hvis du drømmer om et arbejdsliv inden for byggefagene, så er Byg, Bolig og Anlæg et godt sted at starte.

Uddannelser som Byg, Bolig & Anlæg kan pege imod:
Tømrer – bygningssnedker – møbelsnedker – maskinsnedker – bygningsmaler – ejendomstekniker – pedel

Læs fagbilag for Byg, Bolig & Anlæg

Få indblik i hverdagen på Byg, Bolig & Anlæg på vores Instagram

UpDezine

Kan du lide at arbejde kreativt? Interesserer du dig for miljøet, og ser du muligheder i genbrug?
På UpDezine arbejder vi med kreative processer med fokus på bæredygtighed og genanvendte materialer. Vi producerer brugskunst og unikaprodukter af materialer som f.eks. gummi fra brugte cykelslanger, kasserede jeans og skindrester. Vi lærer om farver, former og materialer og om brugen af kreative teknikker og værktøj. I skolens butik, på markeder og til Torvedag på Køge Torv sælger vi egne og øvrige værksteders produkter. Vi lader fantasien få frit løb hele vejen fra idé og udvikling til produktion, varepræsentation og salg. På UpDezine lærer du bl.a. om idèudvikling – materialekendskab – dekoration – bæredygtighed – genbrug – kommunikation – salg og kundebetjening.

Uddannelser som UpDezine kan pege hen imod:
Dekoratør – Kunsthåndværker – Blomsterbinder – Butiksassistent – Salgsassistent – Designer – Boligstylist – Serviceassistent – Indretningsarkitekt

Læs fagbilag for Miljø & Genbrug

Få indblik i hverdagen på UpDezine på vores Instagram

Gartneriet

Kan du godt lide at arbejde med og i naturen, og har du grønne fingre?
Så er Gartneriet lige stedet for dig. I vores 1200 m2 store væksthus/drivhus producerer og sælger vi årstidens planter, blomster og grøntsager. Du kommer til at tage del i hele produktionen lige fra frøet bliver plantet til det står færdigt og skal leveres til lokale butikker og havecentre. Vi kobler teori til det praktiske arbejde, og du stifter bekendtskab med årstidens planter, sommerblomster, julestjerner, løgplanter, stueplanter og flerårige planter. Du lærer også forskellige former for sæsonbestemt binderi som f.eks. sammenplantninger, juledekorationer, adventskranse, gravpynt mv. Som led i undervisningen besøger vi virksomheder, fagskoler og fagmesser inden for jordbrug, skovbrug og fiskeri.

Uddannelser som Gartneriet kan pege imod:
Gartner – blomsterbinder – anlægsgartner

Læs fagbilag for Jordbrug, Skovbrug & Fiskeri

Få indblik i hverdagen i Gartneriet på vores Instagram

MedieGrafisk

Er du ferm med et kamera? Kan du lide at redigere billeder og videoer? Har du lyst til at prøve kræfter med visuel kommunikation?
Så kunne MedieGrafisk lige være stedet for dig. Her arbejder vi med en bred vifte af grafiske- og kommunikative opgaver. Alt lige fra billedbehandling, foto, grafik, tryk, storformatsprint til SoMe-indhold og videoredigering. Du kommer til at tilegne dig de nødvendige kompetencer til at udføre opgaverne gennem teoretiske oplæg, praktiske øvelser og sidemandsoplæring. Vi har alt det udstyr, det kræver, og du kommer til at arbejde i grafiske programmer såsom Photoshop, InDesign, Illustrator, Premiere Pro, Audition og MS Office.

Vi udfører diverse opgaver internt til institutionens tre skoler, men modtager også bestillinger udefra. Du vil derfor også få erfaring med at arbejde tæt sammen med en kunde.

Uddannelser som MedieGrafisk kan pege imod:
Mediedesigner – grafiker – fotograf – tilrettelægger – kommunikationskonsulent

Læs fagbilag for Kommunikation & Medier

Få indblik i hverdagen på MedieGrafisk på vores Instagram

Smeden

Vil du gerne skabe ting med dine hænder? Kunne du godt tænke dig at blive en haj til at svejse?
 Så er vores Smedeværksted lige noget for dig. Her vil du blive introduceret til en verden af metalarbejde, hvor du lærer at forme og forvandle metal til smukke strukturer og kunstværker. På smeden arbejder vi med industriel produktion, fremstilling og design med særligt fokus på smedefaget. Du lærer at klippe, skære, svejse og slibe i metal og producere produkter på bestilling og som led i vores faste produktion. Du lærer at begå dig og indgå i et arbejdsfællesskab på værkstedet eller i skurvognen, hvor man løfter i flok og hjælper hinanden. Du lærer også at håndtere maskiner, og du får et kompetencegivende kursusbevis i arbejdsmiljø og -sikkerhed ved svejsning og termisk skæring. Opdag en spændende verden. Opdag en spændende verden af metalhåndværk, hvor teori og praksis går hånd i hånd, og hvor din kreativitet for mulighed for at udfolde sig.

Uddannelser som Smeden kan pege imod:
Smed – støberitekniker – svejser – beslagsmed – mekaniker – industritekniker

Læs fagbilag for Industri, Plast & Metal

Få indblik i hverdagen på Smeden på vores Instagram