Kontakt FGU-skolen i Faxe

Præstøvej 11 A+B
4640 Faxe

kontakt@fgu4you.dksikkerpost@fgu4you.dk41 78 66 49

Rundvisning hver onsdag kl. 10.30-11.50 efter aftale. Tilmelding nødvendig på ovenstående telefonnummer.

FGU-skolen i Faxe

På Præstøvej 11 A+B i Faxe ligger den ene af FGU Midt- og Østsjællands tre skoler. Her udbyder vi skoleåret 2022/2023 seks almene fag på den almene grunduddannelse (AGU) og fire værkstedsfag på produktionsgrunduddannelsen (PGU). De seks almene fag udbudt på FGU-skolen i Faxe er: Dansk, Matematik, PASE, Engelsk, Naturfag og Kultur, Trivsel & Bevægelse. Læs mere om de almene fag, vi udbyder her. På FGU-skolen i Faxe kan du også tage en erhvervsgrunddannelse (EGU), ligesom vi også udbyder særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse (STU).

Værkstedslinjer i Faxe

Omsorg & Sundhed

Eleverne bliver undervist i fag, der relaterer sig til det pædagogiske og social- og sundhedsfaglige område. Undervisningen beskæftiger sig med børn, ældre og handikappede og er målrettet udslusning til SOSU uddannelserne samt de pædagogiske uddannelser. Eleverne får konkret viden om bl.a. pædagogik, børns udvikling, voksne med specielle behov, anatomi, fysiologi, sygdomslære, sundhedsfremme og hygiejne.

Læs fagbilag for Omsorg & Sundhed

E-sport

Kan du lide at fordybe dig bag skærmen? Interesserer du dig for strategi og taktik? På eSport gamer vi igennem for at forbedre vores spillefærdigheder. Vi producerer også content til YouTube, Twitch og andre relevante platforme. Her anmelder vi spil og deler ud af vores viden om strategi og spilteknikker. Esport er en krævende sportsgren. Derfor indgår både fysisk og mental træning i undervisningen, for vi skal kunne holde koncentrationen, reagere hurtigt og tage gode beslutninger, når vi er i hektiske spilsituationer. På eSport lærer du bl.a. om samarbejde – kommunikation – spilanalyse – strategi og holdtræning. Du får mulighed for at deltage i konkurrencer med eSport-hold fra andre skoler og arrangere LAN-parties for spilentusiaster, hvor det tekniske set-up, kommenteringen mv. skal være på plads. Du kan deltage fysisk eller virtuelt i undervisningen på eSport eller i en kombination af begge dele alt efter målene i din uddannelsesplan.

Læs fagbilag for Kommunikation & Medier

Mad & Ernæring

På værkstedslinjen Mad & Ernæring får du indblik i, hvordan en hverdag i køkken-, kantine- og restaurationsbranchen kan se ud. Gennem den daglige produktion får du færdigheder i at sammensætte en sund og næringsrig kost og lave mad fra bunden af friske råvarer. Du lærer også at begå dig i et køkken, hvor teamwork er altafgørende. Du opnår en bred viden, så du kan videreuddanne dig f.eks. på ZBC eller Hotel- og Restaurantskolen. Dagligt producerer og serverer vi morgenmad og frokost til alle elever og medarbejdere på institutionens tre skoler.

Læs fagbilag for Mad & Ernæring

Byg

Har du hænderne skruet godt på? Kan du lide fysisk arbejde på et værksted? På Byg arbejder vi med forskellige produktionsopgaver i træ både internt på skolen og eksternt på bestilling. Vi fremstiller større produkter bl.a. borde-bænkesæt, legehuse og shelters samt mindre produkter som f.eks. fuglehuse, tapasbrætter og skrin. Det er kun fantasien, der sætter grænser! På Byg får du indblik i livet som håndværker og en hverdag med masser af fysisk arbejde på et værksted. Du lærer at bruge værktøj og håndtere både store og små maskiner også sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Du er med i hele processen fra idé, design, materialevalg, opmåling og samling til efterbehandling, prissætning og afsætning af det færdige produkt. På Byg lærer du bl.a. om kvalitetskrav og -standarder, opmåling og udregning – byggematerialers egenskaber og anvendelse – tegningsforståelse og sikkerhedsforanstaltninger. Hvis du drømmer om et arbejdsliv inden for byggefagene, så er Byg et godt sted at starte.

Uddannelser som Byg kan pege hen imod:

Tømrer – Møbelsnedker – Bygningssnedker – Ejendomsservicetekniker – Murer – Brolægger

Læs fagbilag for Byg, Bolig & Anlæg