Projekter

På FGU Midt- og Østsjælland arbejder vi målrettet på at opkvalificere undervisningen og udvikle vores medarbejdere og elever. Derfor søger vi løbende midler til projekter, der netop har dette til formål.

“FGU vil have sex på skemaet”

FGU Midt- og Østsjælland har i samarbejde med FGU Lolland-Falster, FGU Vestegnen, FGU Nord og Sex og Samfund udviklet et undervisningsmateriale, der skal benyttet til seksualundervisning på FGU-institutioner.

Undervisningsmaterialet henvender sig i særdeleshed til fagene Identitet og Medborgerskab samt PASE, men kan også anvendes i andre fag i FGU-regi.
Elever og lærere på tværs af de fire FGU-institutioner har været aktivt deltagende i workshops og dermed bidraget til udviklingen af undervisningsmaterialet og den tilhørende lærervejledning. Således er undervisningsmaterialet tilpasset målgruppen af unge, der går på FGU.
Dette undervisningsmateriale består af 3 dele. I den første del får du tips til at planlægge undervisningen og værktøjer til, hvordan du kan etablere et trygt rum. Herefter følger del 2, hvor du kan finde 8 forskellige øvelser, du kan bruge i din undervisning. I tredje og sidste del kan du
finde henvisninger til flere undervisningsmaterialer om køn, krop, sex og seksualitet.

Du kan finde undervisningsmaterialet her