Nyhed

FGUdigital hjalp Emma med at finde lysten til uddannelse

24-årige Emma har aldrig brudt sig om at gå i skole. På FGU oplevede hun at blive mødt med respekt og forståelse. Fjernundervisningen på FGUdigital hjalp Emma til at finde lysten til uddannelse. I dag læser hun til pædagogisk assistent på ZBC med fysisk fremmøde.

Emma havde gået hjemme siden Corona startede på grund af graviditet og barsel. Efter hun flyttede til Køge, skulle hun have hjælp til, hvad hun skulle lave, og Jobcenteret hjalp hende med at finde frem til FGU.

FGUdigital var det rette valg

På FGU har man mulighed for at vælge undervisning med fysisk fremmøde eller fjernundervisning – det som hedder FGUdigital. Emma havde et møde med en FGU-vejleder for at finde ud af, hvorvidt hun skulle på FGUdigital eller ej.

– Jeg har noget PTSD, som lige var blevet velbehandlet, da jeg skulle til at starte på FGU. Så det var stadig meget nyt, og jeg vidste ikke, hvordan jeg ville reagere med min PTSD. Derfor fik jeg lov til at gå på FGUdigital. Det gavnede mig rigtig meget, da jeg også er alene med min datter. Så hvis hun fx var syg, så kunne hun være hjemme med mig uden problemer.

FGUdigital viste sig at være det rette valg for Emma af flere årsager bl.a. fordi, hun bag skærmen oplevede at kunne deltage aktivt i undervisningen. Hun fortæller:

– Jeg havde det fint med at deltage i undervisningen med kameraet tændt og jeg turde sige noget, selvom det var digitalt. Jeg blev ikke påvirket af, at der sad 20 andre elever og kunne se mig tale. Jeg var ligeglad. Jeg ville gerne deltage i undervisningen, og vise, at jeg var til stede, når jeg selv har valgt at gå her på FGU.

Mødt med forståelse og respekt

Emma har aldrig brudt sig om at gå i skole. Hun har altid følt sig uretfærdigt behandlet, og ingen har rigtig brugt tid på at forstå hende og hendes behov. Men da hun startede på FGU, fik hun hurtigt en fornemmelse af, at der er en forståelse for, at hver elev har hvert sit behov.

– Jeg synes fx, at det var svært i starten at møde op, efter jeg havde gået hjemme i så lang tid. Men der mødte lærerne mig med respekt og god støtte og var gode til at spørge ”hvad kan du?” og ”hvad har du det bedst med?”. Man bliver hørt og forstået af lærerne, og man bliver ikke skældt ud for ikke at dukke op. I folkeskolen havde jeg mange undskyldninger for ikke at komme i skole, men her på FGU har jeg kunnet være ærlig, pga. lærernes forståelse. Så længe man tager initiativ til at skrive til lærerne og forklare situationen, så forstår de dig godt.

FGU blev vejen til drømmeuddannelsen

I dag er Emma i gang med at læse til pædagogisk assistent på ZBC i Køge med fysisk fremmøde. Hun har altid været glad for at beskæftige sig med mennesker, så uddannelsen var det rigtige valg for hende. Emma fortæller, at hendes uddannelse på FGU hjalp hende til at finde kampgejsten og lysten til at tage pædagogisk assistentuddannelsen:

– Det har hjulpet på den måde, at jeg skulle vænne mig til at stå op og være til undervisning, og vænne mig til at tænke, at det er mit eget ansvar at dukke op. Jeg synes nemlig, at det kræver lidt mere at møde op til undervisning digitalt, for det er meget nemt at blive liggende i sin seng. Her skal man have lidt selvindsigt, og hive sig selv lidt i nakken og sige ”jeg skal møde op, fordi det er vigtigt.”.