Nyhed

Har du spørgsmål?

FGU-skolerne i Køge, Ringsted og Faxe holder lukket for undervisning i uge 28, 29 og 30. Vejledningen er åben i uge 28. Har du spørgsmål henover sommeren, kan du kontakte:

Uge 28 (8.-12. juli)
Githa Larsen
gl@fgu4you.dk56 63 37 00

Nyt skoleår begynder 1. august 2024

Skoleåret 2023/24 slutter fredag den 5. juli, men hen over sommeren er vi her for at besvare dine spørgsmål om det nye skoleår, hvad enten du er potentiel, ny eller nuværende elev. Det nye skoleår begynder torsdag den 1. august 2024. Du kan downloade årshjulet for det kommende skoleår her.

Hvis du overvejer FGU

Ved du ikke, hvad du skal efter sommerferien, og overvejer du, om en forberedende grunduddannelse (FGU) kunne være noget for dig, så kontakt en af vores vejledere og hør mere. Læs mere om FGU eller se en præsentationsvideo af vores tre skoler herunder:

FGU-skolen i Køge

FGU-skolen i Ringsted

FGU-skolen i Faxe

Hvis du er ny elev

Skolestart

Du har første skoledag torsdag den 1. august 2024. Nedenfor kan du se, hvornår du skal møde første dag, alt efter hvilken skole du skal gå på. Du møder ind i kantinen til fælles velkomst sammen med de andre nye elever. Når du har modtaget den fælles information, bliver du fulgt ud på det hold eller værksted, som du er tilknyttet. Her møder du din kontaktlærer og de øvrige elever på holdet. Inden første skoledag slutter kl. 13.00, kender du programmet for de kommende dage.

FGU-skolen i Ringsted
Mødetid første skoledag kl. 9.00
Ahorn Allé 48B
4100 Ringsted

FGU-skolen i Køge
Mødetid første skoledag kl. 10.00
Klemmenstrupvej 25
4600 Køge

FGU-skolen i Faxe
Mødetid første skoledag kl. 9.00
Præstøvej 11A+B
4640 Faxe

FGU Digital

Hvis du skal gå på FGU Digital, har du første skoledag mandag den 5. august. Inden da har du været i dialog med vores vejleder på FGUdigital – Githa Larsen – og aftalt med hende, hvor og hvornår du logger på fjernundervisningen på din computer.

STU

Hvis du skal begynde på STU, har du første skoledag mandag den 5. august. Du skal møde kl. 9.00-12.00 i STU-huset på FGU-skolen i Køge, Klemmenstrupvej 25. Du møder ind første dag til brunch og fælles opstart sammen med de andre STU-elever og lærere Jane, Pia og Søren. Sammen vil I gennemgå ugens program og lære hinanden bedre at kende.

For-forløb

Hvis du skal begynde som elev på for-forløb på FGU-skolen i Faxe, har du første skoledag torsdag den 1. august. Du skal møde kl. 9.00 i lokale 8 på FGU-skolen i Faxe, Præstøvej 11A+B, hvor der vil være morgenmad og fælles opsatart med de øvrige elever på for-forløb og jeres lærer Marie Louise.

Røgfri skoletid

Røgfri skoletid for elever og medarbejdere er et lovkrav på alle ungdomsuddannelser. Du må derfor ikke ryge i skoletiden hverken på eller udenfor skolen. Har du brug for hjælp til at stoppe med at ryge, så kan kontakt os. Sammen finder vi hjælp og rådgivning.

Skoleydelse

Som elev på FGU Midt- og Østsjælland får du det, der hedder skoleydelse. Ydelsen varierer, alt efter hvor gammel du er, og om du bor hjemme eller for dig selv. Har du børn, kan du få et tillæg. Du optjener skoleydelse fra den 16. i en måned til den 15. i efterfølgende måned. Du får udbetalt skoleydelsen i slutningen af måneden. Det betyder, at når du starter som FGU-elev den 2. august, så får du udbetalt din første skoleydelse den 31. august. Her får du kun udbetalt den ydelse, du har optjent fra den 1. august til den 15. august. Din næste skoleydelse får du udbetalt den 30. september. Denne gang får du udbetalt den ydelse, du har optjent fra den 16. august til den 15. september. Læs bl.a. om takster for skoleydelse på vores hjemmeside.

Ordens- og samværsregler

På FGU-skolen skal det være rart at være både for elever og medarbejdere. Der skal også være de bedste betingelser for at lære og udvikle sig. Derfor har vi formuleret nogle ordens- og samværsregler. Det en god idé at læse reglerne inden første skoledag.

Ungdomskort

Som FGU-elev kan du få et Ungdomskort, der giver dig billigere rejser med offentlig transport. Du skal selv søge om Ungdomskort: www.ungdomskort.dk. Du kan først ansøge, når vi har registreret dig som elev hos os.   

Studiekort

Som FGU-elev kan du få et studiekort, der giver dig masser af studierabatter. Klik på dette link og følg guiden til, hvordan du opretter dit digitale studiekort på din smartphone. Få et overblik over studierabatter: www.studiz.dk

Hvis du er nuværende elev

Vi afholder sommeraktiviteter i uge 28 og 29 for de elever, der har tilmeldt sig “Sammen om Sommeren“. Rigtig god sommer! Vi glæder os til at se dig igen.